Vissza


ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐ ÉPÍTŐ, SZERELŐ, KARBANTARTÓ

JELENTKEZÉS

Égéstermék-elvezető építő, szerelő, karbantartó

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

Szakmai képzés ágazata/területe: Kereskedelem

A szakmai képzés óraszáma: 300 óra

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: 2024. március 6.

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2024. szeptember 30.

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 3 nap, délután

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmasság: szükséges (foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat)
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Az égéstermék-elvezetés ellenőrzésének, tisztításának, vagy építésének, szerelésének, javításának területén végzett, igazolt 2 éves gyakorlat.

Szakmai képzés díja: ingyenes

Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes.  (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)


Szakmai képzés leírása:

A korszerű tüzelőberendezések fejlesztésével párhuzamosan a kapcsolódó égéstermékelvezető berendezések kialakítása, anyagminősége, műszaki megoldása is rendkívül gyors fejlődésen ment keresztül. A hagyományos kémények nem alkalmasak a korszerű tüzelőberendezések égéstermékének biztonságos elvezetésére. Ennek következtében olyan szakemberekre van szükség, akik biztonsággal képesek megválasztani a különböző működési elvű tüzelőberendezések telepítendő égéstermék-elvezető berendezéseket. A képzett szakember ismeri a vonatkozó műszaki szabályozási előírásokat, szabványokat, technológiai utasításokat. Az égéstermék-elvezető berendezések hibás működése üzemzavart, tűz- és balesetveszélyt, szélsőséges esetben halálos mérgezést is okozhat, ezért rendkívül fontos, hogy ezeknek a berendezéseknek telepítését, korszerűsítését, javítását megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező szakemberek végezzék. Épületállományunk sokasága miatt növekvő munkaerőpiaci igény alapján és a fentiekben megfogalmazott változó technológiai környezetnek való megfelelés miatt új szakemberek képzése, és a meglévők továbbképzése indokolt ezen a szakterületen.

Részletes programkövetelmény leírás ITT elérhető.

Jelentkezési határidő: 2024.03.20.

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

Panaszkezeléssel kapcsolatos információk elérhetők ITT.

             

Jelentkezés