Vissza


ÉLELMEZÉSVEZETŐ

JELENTKEZÉS

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

Szakmai képzés ágazata/területe: Turizmus-vendéglátás ágazat

A szakmai képzés óraszáma: 100 óra
 

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: 2025. február 3.
 

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2025. március 28.

Jelentkezési határidő: 2025. február 3.
 

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap délután

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

  • Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség:
    • 510132306 Szakács szaktechnikus
    • 510132302 Cukrász szaktechnikus
    • 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
    • 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
    • 52 7822 02 Vendéglátó technikus
    • 54 811 01 Vendéglátás-szervező
    • 52 811 01 Vendéglős
    • 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
    • 54 811 01 Vendéglátásszervező
    • 34 811 03 Pincér
    • 34 811 04 Szakács
    • 34 811 01 Cukrász
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges

Szakmai képzés díja: ingyenes

Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes.  (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)

Szakmai képzés leírása

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást.

Részletes programkövetelmény a linkre kattintva elérhető.

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

             

Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.

Jelentkezés