Vissza


GÁZ- ÉS HŐTERMELŐ BERENDEZÉS - SZERELŐ- ingyenes

JELENTKEZÉS

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

Szakmai képzés ágazata/területe: Épületgépészet

A szakmai képzés óraszáma: 300 óra

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: 2024.03.01.

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2024. 09.15.

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 3 nap délután

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

  • Iskolai előképzettség: középfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: Központifűtés- és gázhálózatrendszer- szerelő (4 0732 07 03) vagy Épületgépész technikus 5 0732 07 01 vagy (Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő 34 582 09) vagy (Épületgépész technikus 54 582 01)
  • Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Szakmai képzés díja: ingyenes

Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes.  (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)


Szakmai képzés leírása:

A gáz- és hőtermelő berendezés szerelő a gáz, és olajtüzelő berendezések, valamint az ún. megújuló energiaforrást hasznosító hőtermelő berendezések komplett szerelését, beüzemelését, egy rendszeren belül történő üzemeltetését, karbantartását végzi. Elvégzi a villamosoldali bekötéseket, egyenpotenciálra hozatalt, ellenőrzi a létesítési körülmények során a légellátást és amennyiben a hőtermelőberendezés üzemelése közben keletkezik füstgáz, annak elvezetésének módját, szakszerű kivitelezését. Kitölti, kezeli az egyes kivitelezési, üzembehelyezési dokumentumokat, lefolytatja a hőtermelő berendezések átadási átvételi eljárásait. Ellenőrzi az egyes szerelvények, eszközök, berendezések műszaki állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási, javítási feladatokat. Betartja és betartatja a munkavédelmi, érintésvédelmi és biztonságtechnikai előírásokat a szerelés során. Elvégzi a hőtermelő berendezések próbaüzemeltetését, az esetlegesen felmerülő hibákat javítja. Elvégzi a hidraulikai beszabályozási és vezérléstechnikai bekötési és beállítási feladatokat

Részletes programkövetelmény leírás ITT elérhető.

Jelentkezési határidő: 2024.03.01.

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

Panaszkezeléssel kapcsolatos információk elérhetők ITT.