Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Szakmai képzés ágazata/területe: Élelmiszerpar
A szakmai képzés óraszáma: 300 óra
A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: 2025. február 3.
A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2025. május 20.
A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap, délután
A szakmai képzés jelentkezési feltétele:
Szakmai képzés díja: ingyenes
Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes. (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)
Szakmai képzés leírása:
A pálinkakészítő képzés az élelmiszeripar ágazathoz tartozó szakmai képzés, amely tanúsítvány megszerzésével, majd ennek alapján akkreditált vizsgaközpontban megszerzett szakképesítés megszerzésével zárul. A pálinkafőzés Magyarországon az egyik legősibb és megbecsült tevékenysége. A pálinkafőző ismeretei kiterjednek az alapanyagismeretre, a gyümölcsök feldolgozására, a cefrekészítés, erjesztés, lepárlás műveleteire a pálinkák, párlatok érlelésére, palackozására és értékesítésére. A jó minőségű pálinka előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka. A pálinkafőzők Magyarországon sokszor kisüzemi, családi környezetben működnek, ahol a pálinkafőzés tradíció.
Jelentkezési határidő: 2025. február 3.
ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.
Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.