Vissza


Pálinkakészítő

JELENTKEZÉS

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Szakmai képzés ágazata/területe: Élelmiszerpar

A szakmai képzés óraszáma: 300 óra

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: 2024. november 4.

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2025. június 10.

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap, délután

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Szakmai képzés díja: ingyenes

Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes.  (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)


Szakmai képzés leírása:

A pálinkakészítő képzés az élelmiszeripar ágazathoz tartozó szakmai képzés, amely tanúsítvány megszerzésével, majd ennek alapján akkreditált vizsgaközpontban megszerzett szakképesítés megszerzésével zárul. A pálinkafőzés Magyarországon az egyik legősibb és megbecsült tevékenysége. A pálinkafőző ismeretei kiterjednek az alapanyagismeretre, a gyümölcsök feldolgozására, a cefrekészítés, erjesztés, lepárlás műveleteire a pálinkák, párlatok érlelésére, palackozására és értékesítésére. A jó minőségű pálinka előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka. A pálinkafőzők Magyarországon sokszor kisüzemi, családi környezetben működnek, ahol a pálinkafőzés tradíció.

Jelentkezési határidő: 2024.09.30.

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.

Jelentkezés